Healnihz

Health

Gezondheid is de algemene toestand van een persoon in al zijn aspecten. 
Gezondheid in het algemeen wordt bereikt door een combinatie van lichamelijk, geestelijk en sociaal welzijn.

Regelmatig onderzoek naar uw gezondheid is belangrijk.
Healnihz reikt u daarom Prognos aan een computergestuurd analysesysteem. Door middel van Prognos heeft Healnihz de mogelijkheid om zowel curatief als preventief een bijdrage te leveren aan iemands gezondheid.
Prognos is een combinatie van hightech computer technologie, praktijkervaring, Oosterse wijsheid en Westerse logica en is in eerste instantie ontwikkeld t.b.v. de ruimtevaartgeneeskunde.

Meerdere disciplines die Healnihz aanbiedt ter bevordering van een goede gezondheid ziet u rechts op deze pagina HEALTH - gezondheid. Klik op de foto voor de gewenste informatie.

Het is beter orde te handhaven dan wanorde te corrigeren, dit is het hoogste principe van wijsheid.


Klik op een onderwerp voor meer info

Voetreflexologie

VOETZONEMASSAGE

Niet de klacht of symptomen worden behandeld, maar de patiënt als geheel.
Talrijke gebieden van de voet staan op een bijzondere wijze, reflexmatig in verband met specifieke lichaamsdelen en organen.
De reflexzones worden met duim en vingers bewerkt. Het zelfherstellend vermogen wordt aangesproken en gestimuleerd
Veel mensen reageren verbaasd of sceptisch op het masseren van hun voeten. Vooral als stoornissen die op geen enkele manier in verband lijken te staan met hun voeten, vanuit de voet behandeld worden.
Maar het “pijnlijk-weldadige” gevoel tijdens de reflexzonemassage van de voet, waar het hele lichaam voelbaar in wordt betrokken, en de therapeutische werking ervan hebben bij velen vaak al snel als resultaat dat zij er anders over gaan denken.
Het is van belang voor de behandelaar de afwijkende zones aan de voet te beoordelen. Deze worden geconstateerd door zichtbare, door voelbare of door pijnlijke reacties van de cliënt. Dit is slechts een aanwijzing voor een zonebelasting en niet een duidelijke aanwijzing voor een aandoening van het orgaan.

Zo bevinden zich:
• De organen van de rechterlichaamshelft in de rechtervoet; de organen van de linkerlichaamshelft in de linkervoet

Voetreflexzone therapie is geschikt voor : vanaf baby  tot een leeftijd van 110 jaar en werkt tevens PREVENTIEF.
Volwassen vrouwen en mannen ervaren een behandeling meestal als zeer weldadig.


CONTRA-INDICATIES:
Zoals iedere andere therapie kent ook de voetreflexzone-therapie haar grenzen. Contra-indicaties zijn:
• Infectieziekten en ziekten met hoge koorts
• Acute ontstekingen van het ader- en lymfstelsel
• Operatief beter aan te pakken klachten
• Over grote delen van de voet voetschimmel

COMBINATIEMOGELIJKHEDEN:

Voetreflexzonemassage is een natuurlijke behandelwijze. Ze kan daarom indien nodig het beste met een andere natuurgeneeskundige behandelmethode worden gecombineerd. Maar de behandelingen moeten wel op elkaar worden afgestemd. Het is niet goed om therapeutische prikkels te dicht op elkaar te laten volgen.

HET AANTAL BEHANDELINGEN:
Zolang als de behandelingen nog leiden tot positieve reacties, is doorgaan met de therapie zinvol. Dat geldt ook als het doorsnee aantal van 10 à 12 behandelingen, van bij voorkeur 2 keer per week, wordt overschreden.
De duur van de behandeling is in de eerste plaats afhankelijk van het reactievermogen, de vitaliteit, de leeftijd en de leefwijze van de cliënt.
 

Contact Sitemap